петак, 24. јун 2011.

Najbolji frosting za kapkejks... stvarno nema boljeg!


Mome sinu je bio pre neki dan rođendan. Da se ne razlikuje od ostale dece napravila sam mu kapkejks umesto klasične torte. Moram da priznam mnogo je lakše a i brže, a deca im se svejedno raduju. Ono po čemu se ove kapkejs drugačije je to što ove izgledaju koliko toliko "zdravo", ne računajuci šećer, jer kad uzmete u obzir od čega se sve prave rođendanski kolači ovde u Americi odmah će vam sve biti jasnije. Oni vole da je što šarenije... svašta nabacaju na njih, toliko veštački izgledaju da vas momentalno prođe želja da ih probate. Ovi moji su druga priča...

Recept za testo za kapkejks naćićete ovde... u pitanju su čokoladne kapkejks. Frosting se pravi na sledeći način... nikako nisam mogla da nađem adekvatnu reč na srpskom, pa je ostalo frosting. Možda glazura...


Ova količina frostinga je dovoljna za 12 velikih i 12 malih kapkejksa.

Sastojci:
  • 225 g (8 oz) maskarpone sira
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta badema
  • 1i 1/2 šolja (375 ml) slatke pavlake
  • Maline za dekoraciju

Priprema:
  1. Najpre pomešajte maskarpone sir, šećer i ekstrakt od badema.
  2. U posebnoj posudi, predhodno ohlađenoj u frižideru, mikserom napravite šlag od slatke pavlake. Pazite da je previše ne mutite, jer u jednom trenutku šlag prestaje da bude gladak i konzistentan.
  3. Pomešajte obe smese spatulom. 
  4. Stavite krem u špric i dekorišite vrh kapkejka. 
  5. Na šlag stavite sveže maline.



8 коментара:

  1. Анониман24. јун 2011. 22:08

    I ja cesto pribegnem drugom nacinu frostinga na koalcima ....sa manje secera;)Odlicno izgledaju:)

    ОдговориИзбриши
  2. Izgledaju odlicno! Nisam ni ja ljubitelj preslatkih frostinga...

    ОдговориИзбриши
  3. Posto sam zurila da postavim ovaj post potpuno sam zaboravila da kazem zasto je ovaj frosting tako special. To je zbog ukusa badema. Jednostavno mnogo se dobro slaze sa preostalim sastojcima.

    ОдговориИзбриши
  4. izgledaju odlicno, pravila bih pa me zanima me gde mogu da kupim ekstrakt badema?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uf, stvarno ne znam gde se sada kopuju te stvari kod nas, ali verujem da može da se nađe. Potraži po malo boljim prodavnicima. Taj ekstrakt kremu daje baš puno na ukusu.

      Избриши
  5. Da li se frosting dobro zategne... ? Nisam bas vesta, a pravicu za detetov rodjendan. Da li za svaki slucaj da ubacim kremfix😒?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tek sam se sad setila ove poruke, uvek kažem sebi da ne čitam email sa telefona, jer ih uvek zaboravim. Izvini. Svejedno je, i bez kremfixa su ok, ako se dobro umuti slatka pavlaka, plus mu sir daje gustinu. Pozdrav, Ivana

      Избриши

Hvala što čitate, komentarišete, šerujete, pinujete i lajkujete moje recepte i priče.