четвртак, 3. септембар 2015.

Koziji sir sa začinskim biljem




Ne, leto još nije završeno. Ima još dosta vremena da se igramo sa mirisnim začinskim biljem iz bašte. 


Pošto mi je Puter sa začinskim biljem, jedna od omiljenih stvari, probala sam da sličnu mešavinu bilja pomešam sa kozijim sirom, i rezultat je bio dosta dobar. 


Zaista odličan izbor za predjelo, ili užinu. Najbolje da ih služite uz prepečen hleb ili topla pohovana jela.






Sastojci za 8 medaljona:


300g kozijeg sira, na sobnoj temperaturi
2 kašike vlašca, iseckanog na sitne krugove
2 kašike raznog začinskog bilja (origano, timijan, matičnjak, estragon)
½ kašičica krupne soli
¼ kašičice mlevenog bibera
1 kašika maslinovog ulja + za oblikovanje
1 manji čen belog luk, vrlo sitno iseckan





Priprema:


Pomešajte omekšali koziji sir sa preostalim sastojcima, pokrijte posudu i stavite je u frižider da se sir malo stvrdne.

Zatim, izvadite sir i od njega napravite 8 loptica veličine oraha. Nauljite ruke pre nego što počnete da ih pravite. Loptice stavite na papir za pečenje, zatim ih poklopite još jednim listom papira. Na to stavite drvenu lopaticu i pritisnite sve, tako ćete od loptica da dobiti medaljone. Čuvajte ih u frižideru, a pre služenja ih ostavite na sobnoj temperaturi da omekašaju.









1 коментар:

Hvala što čitate, komentarišete, šerujete, pinujete i lajkujete moje recepte i priče.