Nisam baš neki fan Marte Stjuart ali ova salata koju sam našla u njenom kuvaru je zaista sjajna. Konačno neki recept sa endevijom, biljkom koja me je uvek mamila da je kupim, ali nisam znala šta da radim sa njom. Kao i radič, ima malo opor ukus i hrskavu teksturu, i vrlo je dekorativna.
Sastojci:
- 2 glavice endevije
- 1 1/2 jabuka
- 1 1/2 šolje belog grožđa
- 1/4 šolje iseckanih oraha
Za preliv:
- 1/4 šolje jogurta
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašičice cider (jabukovog) sirćeta
- So i biber
Priprema:
- Isecite krajeve glavica endevije i presecite listove na pola i razdvojte ih. Jabuke prepolovite, očistite sredinu, isecite tanke listove uzdužno. Grožđe prepolovite. Orahe iseckajte.
- Napravite preliv od jogurta, kisele pavlake, cidar sirećeta, so i bibera.
- I na kraju sve zajedno pomešajte.
Vrlo primamljivo izgleda..vrlo.Ja endiviju volim i kuvanu celu,( naravno bez gorkog korena), možda još zavijenu u slaninu ili šunku sa bešamel sosom pod gril.Njam
ОдговориИзбришиWow! To sa grilom bas dobro zvuci...
ОдговориИзбриши