петак, 1. април 2011.

Salata sa endevijom, jabukama i grožđem


Nisam baš neki fan Marte Stjuart ali ova salata koju sam našla u njenom kuvaru je zaista sjajna. Konačno neki recept sa endevijom, biljkom koja me je uvek mamila da je kupim, ali nisam znala šta da radim sa njom. Kao i radič, ima malo opor ukus i hrskavu teksturu, i vrlo je dekorativna.

 
Sastojci:
  • 2 glavice endevije
  • 1 1/2 jabuka
  • 1 1/2 šolje belog grožđa
  • 1/4 šolje iseckanih oraha

Za preliv:
  • 1/4 šolje jogurta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 kašičice cider (jabukovog) sirćeta
  • So i biber

Priprema:
  1. Isecite krajeve glavica endevije i presecite listove na pola i razdvojte ih. Jabuke prepolovite, očistite sredinu, isecite tanke listove uzdužno. Grožđe prepolovite. Orahe iseckajte.
  2. Napravite preliv od jogurta, kisele pavlake, cidar sirećeta, so i bibera.
  3. I na kraju sve zajedno pomešajte.

2 коментара:

  1. Vrlo primamljivo izgleda..vrlo.Ja endiviju volim i kuvanu celu,( naravno bez gorkog korena), možda još zavijenu u slaninu ili šunku sa bešamel sosom pod gril.Njam

    ОдговориИзбриши

Hvala što čitate, komentarišete, šerujete, pinujete i lajkujete moje recepte i priče.