Najpre smo koristili soba testeninu onda kada bi ostali bez onih klasičnih rezanaca za supu, deci se baš dopala, onda je ta supa evoluirala u neki hibrid, nešto između domaće i dalekoistočne supe.
Naravno, vi možete da odaberete bilo koje povrće, klice, alge, dodate sveži
đumbir ili limetin sok, ili neki od japanskih preliva, ovo je moj izbor,
jednostavan i veoma ukusan. I da
znate, zdraviji obrok od ove supe skoro da ne
postoji.
Soba
testenina
Soba je
japanska testenina koja se pravi od
heljdinog brašna. Ima tamniju boju i vrlo je elastična kada se skuva. Od
skuvane sobe se prave razna jela ali u mojoj kuhinji se najviše koristi umesto
domaćih rezanaca za supu.
Sastojci
za 4 osobe:
120g
soba testenine (obično su u pakovanju grupisane u manje vezice, potrebna vam je
1 vezica)
2
kašike soli
11/2 l vrele
domaće pileće supe
Skuvano
pileće meso iz supe
Par
komada skuvane šargarepe iz supe
2 šake
brokolija, iseckanih na manje cvetiće
4-6
komada svežih šitaki pečuraka, bez stabala, iseckanih na tanje listiće (to je
jako bitan sastojak, jer su veoma aromatične i daju supi poseban ukus)
1
mladi luk, iseckan dijagonalno
2
kašike iseckanog peršuna
So i
biber
Priperema:
Skuvajte
pileću supu.
Pripremite
sastojke, iseckajte brokoli, mladi luk, pršun i pečurke, izvadite iz supe
skuvane šargarepe i pileće meso, koje
možete rukama da razdvojite.
Skuvajte
soba testeninu. U lonac sa ključalom vodom, u koji ste stavili 2 kašike soli,
stavite testeninu da se kuva, oko 6 minuta. Ocedite je u đevđiru i položite u 4
činije u kojima ćete da služite supu. Preko njih stavite pileće meso,
šargarepe, brokoli i pečurke. Preko toga prelijte vrelu supu, trebalo bi da
prekrijete sadržaj činije. Dodajte iseckani mladi luk i peršun, so i krpuno
samleven biber.
Konzumirajte
iseckane sastojke i testeninu štapićima, ukoliko ih imate, a tečnost slobodno
pijte iz činije.
Нема коментара:
Постави коментар
Hvala što čitate, komentarišete, šerujete, pinujete i lajkujete moje recepte i priče.