On je rekao "ovo je odlično"... tu počinje i završava se cela priča o ovoj poslastici.
Sastojci:
- 900g crvenih trešanja, očišćene od koštica
- 900g kristal šećera
- 900ml vode
- 1 limun, isečen na tanke kriške
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte vodu i dodajte šećer dok se ne napravi sirup. U sirup stavite trešnje, limun i ekstrakt vanile. Kuvajte sve na tihoj vatri oko 2 sata dok smesa ne postane dovoljo gusta. Nema potrebe da skidate penu, samo ga promešajte s vremena na vreme. Ovo nije klasično slatko, dosta je gust, nalik onome što ovde u Americi zovu preserve.
Kada je slatko gotovo, prekrijte ga mokrom krpom i neka tako prenoći. A onda ga stavite u tegle.
Za Rikota sir recept možete pogledati ovde.
Servirajte Rikota sir sa slatkim od trešanja i dodajte par listova matičnjaka (lemon balm) da biste dobili savršeni spoj ukusa.
Prepisala sam recept za rikota sir u notes i svaki dan planiram da ga pravim, ali nikako da dodje na red... U kombinaciji sa slatkim od tresanja je sigurno fenomenalan...
ОдговориИзбришиMogu da zamislim savršenstvo ukusa koji se dopunjuju. A sve je tako jednostavno. ON je u pravu.
ОдговориИзбришиMogu se složiti da je ovo savršena i jako ukusna kombinacija
ОдговориИзбришиi stvarno je odlično!
ОдговориИзбришиčesto su jednostavne stvari najbolje!!
ОдговориИзбришиSamo 2 tags za srpsku kuhinju a vi ste iz Srbije!????
ОдговориИзбришиJel kolac pod nazivom uragan sendi srpski a jel rikota srpska? Cudno
Na ovom blogu ima erovatno vise od dva... srpskoj kuhinji je posvecen ceo moj drugi blog http://dolcefooda.blogspot.com/
ИзбришиNije rikota srpska, ali slatko od tresanja jeste. Uragan Sendi je razradjen popularni dezert sa nasih prostora.