четвртак, 16. фебруар 2012.

Fensi predjelo sa endevijom



Ovo je mnogo fino predjelo, idealno za damska okupljanja. Meni se mnogo sviđa, počevši od slaganja sastojaka do teksture, i pravo je čudo kako jedna nenamtljiva biljka kao što je endevija može da izgleda tako raskošno.


Punjeni listovi endevije kao predjelo su definitivno nešto što je drugačije i osvežavajuće, mislim, ne nailazite na to previše često.  Moram da se pohvalim da je i izbor namernica kao i krem moja ideja. Inače krem možete da se koristiti i kao dip za pečeni paštrnak.


Sastojci:
  • 2 briselske endevije
  • 50g tvrdog kozijeg sira (ja sam koristila aged snofrisk, norveški sir)
  • 1 kruška
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • Orasi, krupno seckani
Sastojci za krem:
  • 4 kašike pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • Sok od 1/2 limete
  • So i malo sveže izmlevenog bibera

Priprema:
  1. Odsecite 1cm od kraja glavica endevija, razdvojte ih na listove.
  2. Skinite koru sa kruške i isecite je na kockice. Umešajte ih sa kašikom jabukovog sirćeta.
  3. Uz pomoć pilera isecite sir na tanke listiće.
  4. Napravite krem od pavlake, majoneza, belog luka u prahu, soka od limete, soli i bibera.
  5. Sipajte po kašičicu krema u svaki endevijin list, zatim stavite par kockica od kruške, umetnite listiće od sira i pospite ih iseckanim orasima.

 Možete da poređate punjene endevije kao što sam ja to uradila ili po vašoj volji.




6 коментара:

Hvala što čitate, komentarišete, šerujete, pinujete i lajkujete moje recepte i priče.