Ovo je mnogo fino predjelo, idealno za damska okupljanja. Meni se mnogo sviđa, počevši od slaganja sastojaka do teksture, i pravo je čudo kako jedna nenamtljiva biljka kao što je endevija može da izgleda tako raskošno.
Punjeni listovi endevije kao predjelo su definitivno nešto što je drugačije i osvežavajuće, mislim, ne nailazite na to previše često. Moram da se pohvalim da je i izbor namernica kao i krem moja ideja. Inače krem možete da se koristiti i kao dip za pečeni paštrnak.
- 2 briselske endevije
- 50g tvrdog kozijeg sira (ja sam koristila aged snofrisk, norveški sir)
- 1 kruška
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- Orasi, krupno seckani
- 4 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Sok od 1/2 limete
- So i malo sveže izmlevenog bibera
Priprema:
- Odsecite 1cm od kraja glavica endevija, razdvojte ih na listove.
- Skinite koru sa kruške i isecite je na kockice. Umešajte ih sa kašikom jabukovog sirćeta.
- Uz pomoć pilera isecite sir na tanke listiće.
- Napravite krem od pavlake, majoneza, belog luka u prahu, soka od limete, soli i bibera.
- Sipajte po kašičicu krema u svaki endevijin list, zatim stavite par kockica od kruške, umetnite listiće od sira i pospite ih iseckanim orasima.
Možete da poređate punjene endevije kao što sam ja to uradila ili po vašoj volji.
Nisam koristila endiviju iako je ima kod nas i samo skupljam recepte. A zaista ti raskošno izgleda kao iz restorana sa Mišelin zvezdicama.
ОдговориИзбришиWow! Kazes Miselin...
ИзбришиBaš fora izgleda. Moram to pripremiti svojim curama za sljedeći babinjak.
ОдговориИзбришиVeruj mi, bice odusevljene:)
ИзбришиInteresantan recept! Izgleda jako dobro :)!
ОдговориИзбришиA tek sto je ukusan:)
Избриши