"Kad sam videla ovomesečnu temu za blogersku igricu Ajme koliko nas je, instant sam se smorila. Zadatak je bila riba." Ovako počinje svoj članak o ribi jedna od blogerki. Ne, nije ovo kritika na njen račun, morala sam to da stavim jer mi je bilo baš simpatično.
Moram da kažem da sam se malo zabrinula, u početku, kad sam pomislila da riba možda i nije najinspirativnija tema za food blogere, međutim, kao što ćete videti, ima toliko ideja i blogeri su bili toliko kreativni da sam na kraju bila jako prijatno iznenađena. Nije bilo lako postaviti sva ta jela, pogotovo što sam imala problema oko preuzimanja fotografija, ali moram da kažem da sam veoma zadovoljna radovima... da, ja sam jedna veoma srećna domaćica igre Ajme, koliko nas je.
Ima par stvari koje sam primetila čitajući poslate recepte. Jedna od njih je to da puno ljudi kaže da voli da jede ribu, ali to radi veoma retko. Neki nemaju baš puno ideja, evo sad ih imate. Losos je bio veoma dominantan u pristiglim receptima... interesantno. Niko nije spremio sirovu ribu.
I sad najteži deo, izabrati pobednika ovog kruga. Stvarno mi nije bilo lako, jer bih mogla da proglasim 10 pobednika bez problema, ali imam samo jedan poklon, a i poštarina iz Amerike za Evropu nije baš jeftina. Odlučila sam se ipak za Branku sa bloga Home-made by B i njene Srdelice. Da, veoma jednostavno jelo, ali moj stomak je zajaukao kad ih je video. Možda je tome i doprinela čarobna priča uz recept. Pazite sad, ovo je rečenica preuzeta iz Branking članka, "Neka riba zapliva tri puta, onako kako treba: prvo u moru, zatim u maslinovom ulju i na kraju u vinu!" Naklon.
Svim učesnicima se još jedanput zahvaljujem na poslatim radovima, bilo mi je ogromno zadovoljstvo da čitam i gledam vaše recepte. Veliki trud je uložen i ja to veoma cenim.
Štafetu predajem Naletu sa bloga Coolinarija.
Uživajte u galeriji 50 čarobnih jela od ribe koja sledi.
Milica, Milin kuvar
Zorica, Cooking with Zokie
Eggs Benedict sa dimljenim lososom
Marija, Palachinka
Lingvine sa lososom, rukolom i čeri paradajzom
Lidija, Gopi and Spice
Tolstolobik sa toplom salatom od boranije
Suzana, Taste of Life
Fileti ribe na povrću
Milkica, Mimi's Kingdom
Smuđ u sosu od kajmaka
Marina, Hrana ljubavi
Pastrmka punjena šampinjonima na pirinču
Skuša u sosu
Lana, La cuisine creative
Oslic sa limunom
Matejka, Life tastes like chocolate
Riblja pita s graškom
Nale, Coolinarija
Pržen oslić
Sardele iz rerne
Skuša u foliji
Sardine za doručak
Pašteta od tune
Irena, Sweet and Salty
Riba u korici od masline
Bengalski riblji kari
Gaga, Moje grne
Bareni oslić
Rolnice od fileta soma
Punjeni šaran
Branka, Home-made by B
Srdelice
Brodet od morske ribe
Marinirane srdele
Arbuni i komorač
Bakalar na bijelo
Olivera, Ja u kuhinji
Pržena orada sa prelivom od vlašca
Pasta u pikantnom paradajz sosu sa tunom
Vanja, Kuvaj za me
Dimljeni krap
Sanja, Ultimativni sastojak
Posni bešamel krompir sa lososom
Kori, Kutlačom po kazanu
Prženi inćuni
Moja slatka kuhinja
Kiš sa dimljenim lososom i tikvicama
Milica, Na tanjiru
Lazanje sa dimljenim lososom i povrćem
Marta, Marta kuva za vas
Šnicle od ajkule
Aleksandra, Sweet Food
Čuftice od ribe
Aleksandra, Intolerancija na hranu
Pašteta od sardine
Zoka, My Pans and Pots
Losos pečen na dasci natopljenom vinom
Vesna, Nešto kipi-ništa strašno
Pašteta od tunjevine i leblebija
Marija, Palachinka
Lingvine sa lososom, rukolom i čeri paradajzom
Lidija, Gopi and Spice
Tolstolobik sa toplom salatom od boranije
Suzana, Taste of Life
Fileti ribe na povrću
Milkica, Mimi's Kingdom
Smuđ u sosu od kajmaka
Marina, Hrana ljubavi
Pastrmka punjena šampinjonima na pirinču
Skuša u sosu
Lana, La cuisine creative
Oslic sa limunom
Matejka, Life tastes like chocolate
Riblja pita s graškom
Nale, Coolinarija
Pržen oslić
Sardele iz rerne
Skuša u foliji
Sardine za doručak
Pašteta od tune
Irena, Sweet and Salty
Riba u korici od masline
Bengalski riblji kari
Gaga, Moje grne
Bareni oslić
Rolnice od fileta soma
Punjeni šaran
Branka, Home-made by B
Srdelice
Brodet od morske ribe
Marinirane srdele
Arbuni i komorač
Bakalar na bijelo
Olivera, Ja u kuhinji
Pržena orada sa prelivom od vlašca
Pasta u pikantnom paradajz sosu sa tunom
Vanja, Kuvaj za me
Dimljeni krap
Sanja, Ultimativni sastojak
Posni bešamel krompir sa lososom
Kori, Kutlačom po kazanu
Prženi inćuni
Moja slatka kuhinja
Kiš sa dimljenim lososom i tikvicama
Milica, Na tanjiru
Lazanje sa dimljenim lososom i povrćem
Marta, Marta kuva za vas
Šnicle od ajkule
Aleksandra, Sweet Food
Čuftice od ribe
Aleksandra, Intolerancija na hranu
Pašteta od sardine
Zoka, My Pans and Pots
Losos pečen na dasci natopljenom vinom
Vesna, Nešto kipi-ništa strašno
Pašteta od tunjevine i leblebija
Nevena, Hleb i lale
Moja malenkost
Dobili smo super kolekciju recepata na jednom mestu. Nisam u velikom prijateljstvu sa ribom ali ima puno recepata koji mi baš pašu. Hvala ti na zadatom zadatku baš je za mene edukativan :-)
ОдговориИзбришиOdličan odaziv:) Ogroman broj sjajnih recepata, normalno da ti nije bilo lako da odaberes pobednika:) Dragoj Branki, kao i ucesnicima cestitam na nagradi i pripremljenim jelima koja sjajno izgledaju. A, tebi, draga Ivana, hvala na predatoj štafeti:) Pozdrav
ОдговориИзбришиVau, stvarno koliko riba! Baš super što su svi ovi genijalni recepti sada na jednom mestu! Čestitam Branki na osvojenoj nagradi i Naletu na štafeti ;)
ОдговориИзбришиFantastična kolekcija recepata. Čestitam Branki a tebi čestitke na dobro odrađenom poslu.
ОдговориИзбришиWooow, koja kolekcija čoveče! Svaka čast :)
ОдговориИзбришиodlična kolekcija recepata. Čestitam Branki i jedva čekam Coolinarija da nam zadaš temu :D
ОдговориИзбришиKrasno izgledaju sva ova jela. Cure su uistinu bile maštovine. Što se mene i ribe tiče, nisam baš jako maštovita u njezinoj pripremi i najčešće je to frigana riba uz krompir salatu ili riba s gradela, tako da sam preskočila ovaj krug. Sad moram pažljivije promotriti sve recepte pa obogatiti način pripreme ove dragocjene namirnice.
ОдговориИзбришиBaš divna kolekcija recepata sa ribom. Vidim da mi je dosta promaklo, pa ću sada polako sve da iščitam. Sve pohvale svim učesnicima na kreativnosti , a Branki i Naletu čestitam od srca.
ОдговориИзбришиTebi čestitke na odlično odrađenom krugu.
Divni i veoma inspirativni receptici, imala si pune ruke posla, ali zaista je lepo imati ih sve ovako na jednom mestu. Kod nas se nekako ne sprema tako cesto riba, u radnjama je vrlo mali izbor smrznute ribe, dok sveze ima samo kad su neki veci praznici... cestitke svim ucesnicima, a posebno dragoj Branki, cekamo novu temu.:)))
ОдговориИзбришиDraga Ivana, prije svega čestitam ti na odlično odrađenom krugu i na ovom završnom postu gdje si odlično zaokružila ovaj krug igrice i prezentirala pristigle radove. I puno ti hvala na priznanju koje si mi dodjelila i što si odabrala baš Srdelice za pobjednika u ovome krugu. Iskreno sam se ovome razveselila ! Rečenica koju si izdvojila je i meni jako draga i često je prilikom kupovine i spremanja ribe izgovorim.
ОдговориИзбришиČestitam i svima koji su sudjelovali i poklonili nam ove odlične recepte, sada će se vjerujem i riba češće pripremati. Čestitke i Naletu i veselim se novoj temi koju će nam zadati.
Stvarno divna kolekcija. Možda će me to i naterati da ribu koristim češće u kuhinji. Kod nas se nešto nije baš proslavila. :(
ОдговориИзбришиČestitke svima na učešću, tebi kao odličnoj domaćici, Branki na pobedničkom receptu i Neletu ulogu sledeće domaćice. Jedva čekam da vidim novu temu. :)
Super, puno lepih recepata, idu na isprobavanje. Mi jedemo ribu barem dva puta nedeljno, steta u sto nisam stigla da ostavim recept I fotografiju na tvom FB (jer nisam bloger). Sveza haringa je nacionalno jelo u Holandiji, ja ga obozavam, ali tu nema neke mudrosti u pripremi. Susi je naravno druga prica...
ОдговориИзбришиKako su dobri recepti! Oduševljena sam!
ОдговориИзбришиBranka, čestitam!!!
Divan poklon, Ivana, si odabrala, videh na fejsu:)
super...svaka čast i tebi i blogericama.....kad budem u dilemi što s ribom sada bar znam: drito na ovaj post....
ОдговориИзбришиDivna kolekcija; sad' znam gdje doci po recept za ribu!
ОдговориИзбриши